7/24 İletişim 0532 666 00 95
BİZE DANIŞMADAN VİDANJÖR HİZMETİ ALMAYIN.
VİDANJÖR HİZMETİ İÇİN BİZİ ARAYINIZ... 0532 666 00 95

7/24 VİDANJÖR VE KANAL AÇMA SERVİSİ..

7/24 VİDANJÖR VE KANAL AÇMA SERVİSİ..
Vidanjör,kanal açma ve temizleme ekipmanları

26 Kasım 2015 Perşembe

Kanal Kaplama Nedir?

          Kanal Kaplama; önceden döşenmiş özellikle beton boruların zamanla deforme olması ve özelliğini yitirerek kullanılamaz hale gelmesi sonucu kazı yapılarak deformasyona uğramış boruların bir bölümü yada tamamının değiştirilmesi gerekiyordu.

          Gelişen teknolojiyle beraber ülkemizde artık kazı son çare olarak kullanılmakta. Bunun yerine kanal rehabilitasyonu bir diğer adıyla kanal kaplama dediğimiz yöntem uygulanmaktadır.Kanal Kaplama polietilen bir malzemenin buhar yardımıyla sertleştirilmesi neticesinde deforme olmuş kanalizasyon boru hattının içerisine uygulanarak yapılmaktadır. Örneğin 50 metrelik bir kanalizasyon hattının iki baca arsına uygulanan kaplama gerekli sertleştirme işleminin ardından freze robot dediğimiz robot yardımıyla rabıt diğer adıyla ev bağlantılarının frezelenerek açılması neticesinde nihayete erdirilmektedir.


          Kanal Kaplama firmaları Türkiye'de az sayıda bulunmaktadır. Tabiri caizse bir elin parmaklarını geçmemektedir. Bu firmaların başında gelen Mesener İnşaat kanal kaplama işinde başı çeken firmadır desek yerinde bir tabir kullanmış oluruz.Kaplama kısmi ve komple olarak ikiye ayrılır.Yukarıda anlattığımız komple kaplama uygulamasını bugün Türkiye'de İski başka olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tercih etmektedir. Uygulama ile alakalı bir kaç fotoğrafı da yazımın sonunda sizlerle paylaşacağım. Kısmı kaplama diğer adıyla nokta kaplama ile alakalı yazımı da sizlerle paylaşacağım.Kanal Kaplama teknolojisinden yararlanmak ve maaliyetleri minimize etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.Altyapıya dair ne varsa soru,görüş ve düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.Bol kazançlı günler dileriz.





                   KAPLAMA SONRASI                                                      KAPLAMA ÖNCESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİKKAT!!! VİDANJÖR ÇIKABİLİR.